Consells del Entrenador — 23 febrero, 2012 a les 23:22

Respecte, a tot el que envolta el futbol

Hem de saber que, tan entrenadors, com jugadors, companys i adversaris, com delegats, cordinadors, com àrbitres i públic; tenen llicència a cometre errors. Ara bé, no s’admetrà la falta d’actitud i deixadesa o desinhibir-se del joc per part dels membres del nostre equip. No aixecar les mans durant el partit ni deixar en evidència al company  davant d’un error. La solució al terreny de joc si es pot, i sinó, a dins el vestidor. Em d’evitar els insults, amenaces, i agressions fisiques sense la disputa de la pilota. Aquestes han de ser amb  força, velocitat i decisió per evitar posibles lesions i imposar-nos psicològicament al rival. A l’àrbitre no protestar-li ni gesticular,  ni aixecar els braços davant les seves decisions, encara que perjudiquin al nostre equip. Si ens posem l’àrbitre en contra serà perjudicial per tots, hem de saber admetre els errors també de l’àrbitre.

Els nens observen el món des de el seu propi punt de vista i hi ha ocasions en les que els adults han d’aprendre moltíssim d’aquests petits, com per exemple la gran capacitat de passar-s’ho bé i disfrutar del seu moment present sense pensar en el després. Però, en altres situacions, són ells qui han d’aprendre valors tan importants com són el respecte, que simplement és tractar als demés de la mateixa manera que el jugador, nen, company… voldria que el tractessin a ell.

L’educació en el respecte és un repte constant en el que entrenadors, mestres i pares i hem de fer un gran treball, per d’aquesta manera tenir un equip de futbol, un grup, una classe o una família… molt més equilibrada.

 

Raúl Fernández Soria

Entrenador nacional del Cadet Preferent